Una simulació del MIT mostra que els ultrasons podrien matar el coronavirus

22 de març 2021
5 min Lectura

Una simulació del MIT mostra que els ultrasons podrien matar el coronavirus

Els investigadors van descobrir que les vibracions entre 25 i 100 megahertzs ??provocaven que la capa i els pics del virus col·lapsessin i comencessin a trencar-se en una fracció de temps de mil·lisegon.

Un nou estudi realitzat per investigadores del Departament d'Enginyeria Mecànica del MIT suggereix que el coronavirus pot ser vulnerable a les vibracions de l'ultrasò, dins de les freqüències utilitzades en les imatges de diagnòstic mèdic.

A través de simulacions amb ordinador, l'equip ha ajustat la resposta mecànica del virus a vibracions en un rang de freqüències d'ultrasò. En aquest sentit, van descobrir que les vibracions entre 25 i 100 megahertzs ??provocaven que la capa i els pics del virus col·lapsessin i comencessin a trencar-se en una fracció de temps de mil·lisegon. Aquest efecte s'observava en simulacions de virus tant en l'aire com a l'aigua.

Tot i que els resultats són preliminars, els investigadors asseguren que les seves troballes són un primer indici sobre el possible tractament basades en ultrasons contra la Covidien-19.

"Hem demostrat que, sota l'excitació per ultrasò, la capa i els pics del coronavirus vibraran, i l'amplitud d'aquesta vibració serà molt gran, produint pressions que podrien trencar certes parts del virus, causant danys visibles a la capa exterior i possiblement danys no visibles a l’interior de l'ARN", ha confirmat Tomasz Wierzbicki, professor de mecànica aplicada al MIT.

 

Redacción Médica