Un nou estudi apunta efectes neurològics a llarg termini per la Covid-19

15 de gen. 2021
5 min Lectura

Un nou estudi apunta efectes neurològics a llarg termini per la Covid-19

S'estima que entre el 15 i el 25% dels infectats poden experimentar símptomes neurològics com la pèrdua del sentit del gust i de l'olfacte.

Una recent investigació, publicada a la revista Alzheimer's & Dementia: The Journal of the Alzheimer's Association, ha revelat que la Covid-19 podria causar danys duradors en el nostre cervell.

Els científics, que han portat a terme l'estudi, han considerat que la SARS-CoV-2 és un virus "neurotròpic", ja que és capaç de penetrar en les cèl·lules nervioses. Entre els virus que compten amb aquesta capacitat es troben les galteres, la ràbia i el virus d'Epstein-Barr. Si bé alguns virus neurotròpics causen símptomes lleus, altres poden provocar inflamació del cervell, paràlisi i fins i tot la mort.

En el cas del coronavirus, el experts han senyalat que convé prestar especial atenció a la simptomatologia que es desenvolupa, sempre que la malaltia no es cursi de forma asimptomàtica. S'estima que entre el 15 i el 25% dels infectats poden experimentar símptomes neurològics com la pèrdua del sentit del gust i de l'olfacte, estat mental alterat o mals de cap.

"Es creu que aquesta és una de les fonts de la deterioració cognitiva observada en pacients amb Covid-19. Sospitem que també pot ser part de la raó per la qual es produirà un deteriorament cognitiu accelerat amb el pas del temps en els individus més susceptibles", han afegit els científics.

amb Salut