Reivindicacions de la farmàcia rural davant de la Covid-19 - Cofares
Reivindicacions de la farmàcia rural davant de la Covid-19
SEFAR i FEFCAM presenten un decàleg per posar focus en la precària situació en què es troben les farmàcies de poblacions de menys de 1.000 habitants.
La Societat Espanyola de Farmàcia Rural (SEFAR) i la Federació d'Empresaris Farmacèutics de Castella-la Manxa (FEFCAM) han presentat el "Decàleg de reivindicacions de la Farmàcia rural a la Covid-19", un document que pretén cridar l'atenció sobre la precària situació que estan patint aquests establiments actualment.
Segons SEFAR, les farmàcies ubicades en poblacions de menys de 1.000 habitants estan abocades a desaparèixer si les autoritats no atenen les demandes del sector, expressades en el decàleg. Entre elles es troben l'establiment d'un fons de compensació que asseguri la viabilitat econòmica de les farmàcies rurals que presten un servei essencial o la legalització dels serveis d'atenció domiciliària, a més de desgravacions fiscals per a combustibles i vehicles dels titulars d'oficina de farmàcia.
Amb la pandèmia i les mesures de restricció dictades per frenar els contagis, la càrrega de treball a les farmàcies rurals s'ha multiplicat, sense
una capacitat econòmica per contractar nou personal. "En la major part d'aquestes oficines de farmàcia només treballa el titular qui, si es contagia del virus, es veu obligat a tancar, amb les conseqüències que això suposa per a la seva economia i per a la prestació farmacèutica en aquestes poblacions", afirma Jaime Espolita Suárez, president de SEFAR.
Per la seva banda, Mariano González, president de FEFCAM, explica: "El nostre model, en el qual la titularitat està unida a la propietat, garanteix que la decisió professional prevaldrà sobre l'empresarial. Tenir en compte als farmacèutics, que tenen el coneixement i l'experiència i tenen un tracte molt proper amb els veïns d'aquests pobles, és responsabilitat de tots ".
IM Farmacias