Nova guia sobre el suport nutricional per a pacients infectats per coronavirus

15 d’abr. 2020
5 min Lectura

Nova guia sobre el suport nutricional per a pacients infectats per coronavirus

#Actualidad #Notas de prensa #Covid-19

La Societat Europea de Nutrició Clínica i Metabolisme (ESPEN) ha publicat una guia sobre el suport nutricional de pacients afectats per la Covid-19.

Gaceta Médica, 15.04.2020

La Societat Europea de Nutrició Clínica i Metabolisme (ESPEN) ha publicat una guia sobre el suport nutricional de pacients afectats per la Covid-19. La guia proposa deu recomanacions per al maneig nutricional d'aquests pacients i diferencia dos escenaris, pacients amb aquesta infecció a diferents nivells i persones ingressades a l'UCI.

En aquells que no requereixin cures intensives, el primer pas és optimitzar l'estat nutricional, amb el consell dietètic dels professionals. En aquelles persones amb dèficit nutricional, s'hauria suplementar amb vitamines A i D i altres micronutrients, a més de mantenir l'activitat física.

En el cas dels pacients no intubats a l'UCI, si no s'arriba a l'objectiu energètic amb una dieta oral, els suplements nutricionals orals han de ser considerats en primer lloc i, després, la nutrició enteral. En els pacients intubats, la nutrició enteral s'ha d'iniciar a través d'una sonda nasogàstrica.