Els celíacs compten amb un nou aliat a les farmàcies: bosses per protegir els aliments del gluten

05 de maig 2022
5 min Lectura

Els celíacs compten amb un nou aliat a les farmàcies: bosses per protegir els aliments del gluten

Avui se celebra el Dia Internacional de la Celiaquia, una malaltia que afecta prop de 500.000 persones a Espanya

05.05.2022  | Elaboración propia

Les persones amb malaltia celíaca, intoleràncies i/o al•lèrgies alimentàries tenen un nou aliat a les farmàcies: Celi&Pharma, un producte distribuït en exclusiva per Cofares i totalment innovador al sector que protegeix els consumidors amb restriccions alimentàries de la contaminació creuada.

“Un dels principals problemes que tenen els pacients que conviuen amb restriccions alimentàries, ja sigui per malaltia celíaca, al•lèrgies o intoleràncies alimentàries, són les petites quantitats de l'al•lergen en qüestió, les anomenades traces. Aquests pacients estan especialment exposats a elles fora de casa, fet que suposa un risc per a la seva salut en situacions tan quotidianes com torrar un pa per esmorzar o preparar-se un entrepà. Els nostres productes estan especialment dissenyats per oferir seguretat quan són més vulnerables”, apunta Víctor Oliva, CEO de Celi&Pharma.

Es tracta d'un pack de 3 bosses anticontaminació creuada per a torradora, sandvitxera i forn, compostes per PTFE i fibra de vidre -lliure per tant de PFOA i BPA- reutilitzables fins a 50 vegades, fàcilment rentables i antiadherents, que compten amb l’aval de la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE).

“El producte que s'introdueix dins de la bossa està protegit totalment de les restes de l'al•lergen que hi pugui haver en un forn, en una sandvitxera o en una torradora, i gràcies al material amb el qual estan dissenyades, el producte queda perfectament fet”, assenyala Oliva.

Carlos García, tecnòleg d'aliments i responsable de comunicació de FACE, considera que Celi&Pharma“soluciona un maldecap per a moltes persones celíaques com és la temuda contaminació creuada. La por a consumir gluten de manera accidental és present en el dia a dia del col•lectiu celíac, per això, aquest producte no només ajudarà a garantir la seguretat alimentària d'aquest col•lectiu sinó que permetrà augmentar la tranquil•litat de moltes famílies a l'hora de seguir una dieta sense gluten i, sobretot, quan es troben fora de casa”.

Eduardo Pastor, president de Cofares, organització líder en la distribució de fàrmacs i productes de salut, ha assenyalat la importància de la tasca del farmacèutic i el seu assessorament expert per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia celíaca, així com per intoleràncies o al•lèrgies alimentàries. La missió de Cofares és continuar apostant per la farmàcia com a punt d'accés a solucions que millorin la qualitat de vida dels pacients.
 

Dia Internacional de la Celiaquia

El dia 5 de maig és el Dia Internacional de la Celiaquia, una malaltia autoimmune que afecta entre l'1 i el 2 % de la població a Espanya i que té com a únic tractament una dieta sense gluten estricta i de per vida. La raó més freqüent per la qual una persona amb celiaquia no millora, malgrat seguir una dieta sense gluten, és la ingesta de petites traces. “A més la malaltia celíaca igual que les al•lèrgies alimentàries i les intoleràncies, afecten molt la parcel•la social del pacient, i amb Celi&Pharma ajudem que la vida social sigui molt més senzilla, sent un aliat durant viatges de tota mena i, fins i tot, quan els pacients acudeixen a cases d'amics i familiars, entorns on hi pot haver contaminació creuada”, apunten des de Celi&Pharma.

Els riscos en un mitjà o llarg termini de consumir petites quantitats de gluten, en el cas de les persones celíaques, són variats. “Parlem d'una malaltia autoimmune, les traces de gluten més petites produeixen una resposta immunològica que cal evitar perquè amb el temps poden derivar en problemes molt importants de salut”, indica Oliva. Celi&Pharma ja està disponible en un total de 1.000 farmàcies a Espanya.