La Universitat de Nanyang analitza la utilitat de les closques de l'durián com embenat orgànic

21 de set. 2021
5 min Lectura

La Universitat de Nanyang analitza la utilitat de les closques de l'durián com embenat orgànic

Per a fer-ho, s'han extret les cèl·lules en pols de les closques de la fruita i les han barrejat amb glicerol. Aquesta barreja s'ha convertit en hidrogel blanc que després els científics han tallat en tires d’embenat.

Con Salud, 21.09.2021

Els científics de la Universitat Tecnològica de Nanyang, a Singapur, han transformat les closques del durian en embenats de gel antibacterià.

Per a fer-ho, s'han extret les cèl·lules en pols de les closques de la fruita i les han barrejat amb glicerol. Aquesta barreja s'ha convertit en hidrogel blanc que després els científics han tallat en tires d’embenat.

Tal com han explicat els experts, l'ús de materials de rebuig i llevat per als embenats antimicrobians és més rendible que la producció d'embenats convencionals, ja que les propietats antimicrobianes d’aquests últims provenen de compostos metàl·lics més costosos com ions de plata o coure.