La farmàcia comunitària, clau en la detecció de la soledat no desitjada en persones grans - Cofares
La farmàcia comunitària, clau en la detecció de la soledat no desitjada en persones grans
Durant el webinar, es va posar sobre la taula aspectes com la reformulació dels codis ètics de la farmàcia i la necessitat d'afavorir canvis en la pràctica professional i impulsar iniciatives.
En el marc del Fòrum de Debat Ciutats que Cuiden, el quinzè webinar de la Fundació Mémora ha reflexionat sobre el paper de la farmàcia respecte les necessitats i les inquietuds de la població en edat més avançada.
Durant la sessió, es va posar sobre la taula aspectes com la reformulació dels codis ètics de la farmàcia i la necessitat d'afavorir canvis en la pràctica professional i impulsar iniciatives com, per exemple, constituir una xarxa de farmacèutics comunitaris.
Així mateix, els ponents han destacat que la farmàcia comunitària és, sense cap dubte, el millor espai de la cadena sociosanitària per detectar a persones en situació de soledat no desitjada, a causa de la seva proximitat amb el pacient i la seva capil·laritat territorial.
"Durant els mesos de pandèmia, recordo l'experiència amb una senyora gran amb deteriorament cognitiu que tenia un fill a Andorra i un altre en quarantena a causa de la Covid-19. En veure la situació, amb els seus fills lluny, vaig agafar el meu vehicle propi i la vaig portar jo mateix a l'hospital, el seu farmacèutic comunitari ", ha relatat Jesús Carlos Gómez Martínez, president de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària (SEFAC).
IM Farmacias