L'Hospital de Jaén estudia l'eficàcia dels polifenols de l'olivera per combatre la covid-19

03 de jul. 2020
5 min Lectura

L'Hospital de Jaén estudia l'eficàcia dels polifenols de l'olivera per combatre la covid-19

Aquest estudi es farà inicialment sobre 60 pacients, majors de 60 anys, i si obté bons resultats, es durà a terme amb una població més àmplia.

Acta Sanitaria, 03.07.2020

L'Hospital Universitari de Jaén iniciarà un estudi en el qual s'avaluarà l'eficàcia d'un complement alimentari basat en un extracte de polifenols de l'oliva, en combinació amb la teràpia administrada de rutina, per observar la progressió de la infecció per coronavirus cap a una afectació clínica severa.

El complement és Alyvium, amb vitamina A, riboflavina i biotina, que es caracteritza per incloure una combinació equilibrada i optimitzada de fenols simples, polifenols i flavonoides naturals obtinguts d'una fracció de l'oliva que, segons la bibliografia científica, va mostrar una activitat antioxidant, antiinflamatòria i antiagregant.

En primer lloc, la investigació es farà inicialment sobre 60 pacients, majors de 60 anys, una població a partir de la qual el risc de progressar a un estadi de gravetat és més gran. Si obtingués bons resultats, es duria a terme un segon estudi amb una població més àmplia.

L'investigador principal d'aquest projecte, el doctor Sergio Granados, ha assenyalat que "evidències científiques contrastades demostren les propietats saludables dels compostos de l'oliva i en els seus derivats, com ara l'oli d'oliva verge extra, o extractes en forma de suplements nutricionals, i refermen el benefici de la seva ingesta ".