El COF de Guipúscoa dona consells per a la cura de la pell amb l'ús de mascaretes a l'estiu - Cofares
El COF de Guipúscoa dona consells per a la cura de la pell amb l'ús de mascaretes a l'estiu
En època estival, recomanen evitar sortir a les hores centrals del dia, intentar mantenir la pell seca i lliure de suor i, en cas d'ús continuat, retirar la mascareta 10 minuts per ventilar la cara.
IM Farmacias, 08.07.2020
L'ús de mascaretes pot provocar dermatitis, obstrucció de porus, deshidratació, llavis secs, acne, marques i rascades. Per això, són molts els pacients que acudeixen a la farmàcia queixant-se de la sensació d'ofec, deshidratació de la pell de la cara i, també, d'aquestes rascades que les mascaretes generen en certes ocasions.
Davant d'aquesta nova realitat, el COF de Guipúscoa ha difós una sèrie de consells perquè la nostra pell es vegi el menys afectada possible per l'ús de les mascaretes, sobretot, en mesos de sol i calor.
En època estival, recomanen evitar sortir a les hores centrals del dia, intentar mantenir la pell seca i lliure de suor i, en cas d'ús continuat, retirar la mascareta 10 minuts per ventilar la cara cada dues o tres hores màxim.
Pel que fa a les afeccions que poden produir a la pell els diferents tipus de mascaretes, Mònica De Orue, vocal de Dermofarmacia del COFG, explica que "la FFP2 i la 3 són més oclusives, porten més capes i produeixen amb més facilitat marques i dermatitis pel frec. En canvi, les mascaretes quirúrgiques són més lleugeres, menys oclusives i aquí rarament es produeixen aquestes dermatitis".