Afecta la calor a la propagació del coronavirus?

30 d’abr. 2020
5 min Lectura

Afecta la calor a la propagació del coronavirus?

#Actualidad #Notas de prensa #Covid-19

Encara que hi ha hipòtesis que apunten a això, la comunitat científica recorda que no hi ha prou evidències que relacionin el clima amb la transmissibilitat de la Covid-19.

Redacción Médica, 30.04.2020

La comunitat científica ha investigat la possibilitat que el coronavirus sigui menys transmissible en un clima càlid, el que podria reduir la incidència de la malaltia a mesura que es vagi acostant l'estiu. Encara no hi ha prou evidències científiques per afirmar que el virus sobreviu menys amb la calor, però sí que hi ha diverses hipòtesis que apunten en aquesta direcció.

Així ho posa de manifest l'informe del Grup d'Anàlisi de Coronavirus de l'Institut de Salut Carlos III anomenat 'Clima, temperatura i propagació de la Covid-19', que repassa les raons que podrien donar suport a la hipòtesi d'una menor transmissió a la primavera i estiu, sempre tenint en compte que encara és aviat per a considerar l'estacionalitat climàtica com un factor clau.

La investigació assenyala que, a l'hivern, l'aire exterior és més fred i sec, tant en interiors com en exteriors. Als països temperats s'ha demostrat que la humitat absoluta afecta molt a la transmissió de la grip. La baixa humitat fa que les gotes es fixin més lentament perquè tenen mesures més petites i posteriorment, la fricció les manté més temps a l'aire. Per això, les condicions més seques afavoreixen la transmissió.